Четверта протестна ніч в Білорусі підійшла до кінця: як вели себе силовики (фото)

Источник: perec.info

У Білорусі тривають протести : тим часом акції в Мінську в ніч проти 13 серпня завершилися без дуже екстремального протистояння, характерного для останніх трьох ночей після президентських виборів.

Білоруські ЗМІ і очевидці повідомляли про локальне протистояння силовиків і протестувальників, які переростали в запеклі сутички. Цієї ночі силовики, в основному, обмежувалися присутністю в місцях скупчення протестувальників.

Учасники акцій концентрувалися біля станцій метро, скандували стали вже звичними гасла "Йди" і "Віримо, можемо, переможемо!".

У мікрорайоні Кам'яна Гірка в Мінську силовики застосували сльозогінний газ, раніше там були споруджені барикади з лавок і клумб і перекрито кілька смуг на проїзній частині на виїзд з міста. Очевидці також повідомляли, що біля ТЦ "Магніт" на Петрівщині людей розганяли гумовими кулями.

В основному на вулицях Мінська збиралися групи по кілька сотень людина, які розсіювалися в міру наближення силовиків. Також учасники акцій на нетривалий час перекривали дорожній рух. Після наближення ОМОНу вони розбігалися.

Як повідомлялося, до цього в Білорусі вже три ночі поспіль проходили жорсткі сутички учасників акцій протесту з правоохоронними органами. Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за попередніми даними ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська – 10,9%.

В результаті жорстокого розгону демонстрантів за три ночі затримано понад 6 тисяч осіб, в лікарнях перебуває понад 250 постраждалих, одна людина загинула.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть