Іран видав ордер на арешт Трампа

Источник: perec.info
США Дональд Трамп Иран
Іран видав ордер на арешт Трампа

В Ірані у зв'язку з загибеллю іранського генерала Касема Сулейманівидали ордер на арешт президента США Дональда Трампа і звернулися в Інтерпол з проханням допомогти його затримати. Про це написало агенство IRNA.

Прокурор Тегерана Алі Мехр стверджує, що Дональд Трамп і ще більше 30 політичних і військових представників США брали участь у вбивстві генерала Касема Сулеймані в Багдаді. В Ірані їм пред'явлені "звинувачення у вбивстві і тероризмі".

Мехр додав, що президент США опинився на чолі списку підозрюваних і що його переслідування продовжиться навіть після завершення його президентського терміну.

Прокурор підкреслив, що судова влада Ірану видала розпорядження про притягнення цих людей до відповідальності і вимагає присвоєння їм червоного статусу через Інтерпол.

Нагадаємо, що раніше 63-річний генерал-лейтенант Аль-Кудс Касем Сулеймані був убитий на світанку 3 січня під Багдадом, куди він прибув для зустрічі з командирами іракської міліції, – безпілотник підірвав два автомобілі, в яких, крім Сулеймані, знаходився також заступник командувача силами народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мухандіс. Місце іранського воєначальника вже зайняв його заступник бригадний генерал Ісмаїл Каан.

Пентагон взяв відповідальність за ліквідацію, зазначивши, що операція проводилася за вказівкою президента США Дональда Трампа. Безпосередньою причиною удару вважається спроба штурму американського посольства в Багдаді, розпочата 31 грудня, відповідальність за яку США поклали на Тегеран.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть