Канада вітає розширення можливостей ОЗХЗ

Источник: perec.info
Канада вітає розширення можливостей ОЗХЗ
Канада підтримує рішення надати Організації із заборони хімічної зброї право називати виконавців хімічних атак.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

“Канада вітає рішення спеціальної Конференції держав-підписантів Конвенції про хімічну зброю уповноважити Технічний секретаріат Організації із заборони хімічної зброї на визначення тих, хто застосовує хімзброю у Сирії”, - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що використання хімічної зброї є “відвертим порушенням міжнародного права і Канада рішуче підтримує зусилля із притягнення організаторів цих злочинів до відповідальності”. “Висновки ОЗХЗ будуть передані Генсеку ООН й дозволять запобігти приховуванню за анонімністю виконавці хіматак у Сирії”, - зауважила глава МЗС Канади.

Фріланд також розкритикувала Росію за намагання заблокувати розширення повноважень ОЗХЗ. “Рішення було ухвалено без огляду на невтішні намагання РФ заблокувати відновлення Спільного слідчого механізму ОЗХЗ-ООН та прикрити кривавий режим Асада від відповідальності за його дії. Канада й надалі підтримуватиме заснований на правилах міжнародний порядок незважаючи на ці дії”, - підсумувала дипломат.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть