Кім Чен Ин вимагає від еліти КНДР допомогти економіці країни своїми фінансами, — FN

Источник: perec.info
КНДР Ким Чен Ын
Кім Чен Ин вимагає від еліти КНДР допомогти економіці країни своїми фінансами, — FN

Лідер КНДР вважає, що країна зіткнулася з кризою, яка викликана епідемією коронавірусу й економічними санкціями.

Для цього, за даними журналістів, КНДР вперше за 17 років випустить державні облігації. Відзначається, що криза в країні стала найсильнішою з 1997 року.

Експерти видання вважають, що метою випуску держоблігацій є залучення іноземної валюти від забезпечених жителів країни для фінансування 60% бюджету.

«Я думаю, що це перша реальна ознака того, що вони зіткнулися з вельми значними фінансовими проблемами через санкції і вірус», - повідомив Експерт із Північної Кореї з Віденського університету Пітер Уорд.

У свою чергу, співробітник американського аналітичного центру Foreign Policy Research Institute Бенджамін Сілберстейн зазначив, що влада КНДР буде використовувати різні методи, щоб змусити еліти вливати гроші в економіку.

«Представники бізнесу та взагалі будь-які люди, які заробляють пристойні гроші, повинні передавати "добровільні" відрахування державі, щоб продемонструвати відданість його лідеру. Це, звичайно, просто здирництво під іншою назвою», - повідомив Сілберстейн.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть