Китай та Індія збільшили ядерні арсенали, - SIPRI

Источник: perec.info
Китай та Індія збільшили ядерні арсенали, - SIPRI

Стокгольмський інститут досліджень проблем миру (SIPRI) випустив чергову щорічну доповідь про ситуацію з ядерною зброєю в світі.

У доповіді наголошується, що в 2019 році кількість ядерних боєголовок скоротилася з 13 865 до 13 400. Це відбулося багато в чому завдяки Росії та США, яким у сукупності належить близько 90% світової ядерної зброї (6375 і 5800 боєголовок відповідно) і які продовжують виводити з експлуатації застарілі боєголовки. При цьому за 2019 рік такі країни, як Китай та Індія, збільшили свій ядерний арсенал, з 290 до 320 та зі 130-140 до 150 відповідно.

При цьому SIPRI відзначає, що рівень прозорості даних про ядерний арсенал дуже сильно розрізняється по країнах. Представник інституту Ханс Крістенсен повідомив, що «США розкривали всю основну інформацію про запаси ядерної зброї, проте у 2019 році адміністрація США припинила публікувати дані про розміри запасів. Росія публічно не розкриває інформацію про класифікацію своїх запасів за новим договором СНО,але ділиться цією інформацією з США».

Крім того, «уряди Індії і Пакистану роблять заяви про деякіх випробуваннях своїх ракет, але надають мало інформації про статус або розмірі своїх арсеналів. Північна Корея визнала розробку ядерної зброї і проведення ракетних випробувань, але не надає інформацію про можливості своєї ядерної зброї. Ізраїль вже давно не коментує інформацію про свій ядерний арсенал».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть