Коп знав убитого Джорджа Флойда до трагедії і конфліктував з ним, – ЗМІ

Источник: perec.info
США протесты
Коп знав убитого Джорджа Флойда до трагедії і конфліктував з ним, – ЗМІ

Поліцейський Дерек Шовен знав убитого Джорджа Флойда, чия смерть спричинила масові протести у США, ще до трагедії.

Про це повідомляють CBS News.

Журналісти поспілкувалися з колегами колишнього копа, і вони підтвердили його знайомство з Флойдом. Ба більше, між чоловіками спалахували конфлікти.

За словами Девіда Пінні, один з конфліктів стався неподалік нічного клубу, де Флойд працював охоронцем.

«Це зокрема пов’язано з тим, що Дерек дуже агресивний щодо деяких клієнтів клубу, це було проблемою… Він знав його, я сказав би, що навіть дуже добре», – сказав він.

Водночас родина загиблого не приховує факт попереднього знайомства з копом. Адвокат потерпілих навіть закликав перекваліфікувати справу на навмисне вбивство, оскільки були причини вважати, що поліцейський убив Флойда через особисту неприязнь.

Нагадаємо, 25 травня в місті Міннеаполіс під час затримання поліцією загинув афроамериканець Джордж Флойд. У затриманні брали участь четверо поліцейських. Застосування сили правоохоронцями призвело до удушення і смерті Флойда.

Його загибель викликала протести як в Міннеаполісі, так в і інших містах США, які переросли в масові заворушення і погроми.

6 червня командувач Національною гвардією округу Колумбія Вільям Уокер повідомив в інтерв'ю телекомпанії СNN, що у Вашингтоні перебувають близько 3,9 тис. бійців, мобілізованих з 11 штатів для підтримки 1,2 тис. колег зі столичної гвардії.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть