Козак розповів про переговори щодо Донбасу в Берліні без участі України

Источник: perec.info
Россия Германия
Козак розповів про переговори щодо Донбасу в Берліні без участі України

Заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак повідомив про переговори щодо врегулювання конфлікту на Сході України, які він нібито провів із помічником канцлера Німеччини Анґели Меркель.

Учасники консультацій у Берліні "досягли домовленості про взаємні подальші дії щодо мирного врегулювання ситуації", заявив Козак у ефірі телеканалу "Росія-24" у середу, 13 травня, передає DW.

За словами Козака, консультації "дадуть додатковий імпульс для інтенсифікації переговорів" про врегулювання ситуації на Донбасі. Він стверджує, що нібито вдалося домовитися про подальші дії, які вимагають взаємодії з представниками Донбасу та України і в "нормандському форматі".

"Досягли угоди про взаємні подальші дії щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні, щодо вирішення безлічі непростих завдань, які потребують розв'язання у взаємодії з представниками Донбасу, представниками України в нормандському форматі", - сказав він.

При цьому Козак нагадав, що конкретні рішення повинні прийматися в рамках тристоронньої Контактної групи або нормандського формату.

"Це були двосторонні консультації, оцінка поточної ситуації та погляд на майбутнє", - пояснив він.

У німецькому уряді на прохання підтвердити візит Козака заявили, що робочі візити й зустрічі з представниками відомства канцлерки не коментують.

Нагадаємо, Козака було призначено головним куратором українського напрямку в Кремлі на початку року після того, як з цього напрямку зняла Владислава Суркова - колишнього радника президента Росії Володимира Путіна.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть