Кремль вперше не підтримує Лукашенка на виборах, – екс-кандитат Цепкало

Источник: perec.info
Кремль вперше не підтримує Лукашенка на виборах, – екс-кандитат Цепкало

Росія вперше не підтримує чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка на виборах. Вони відбудуться 9 серпня. І взагалі Кремль не підтримує жодного кандидата, бо "не хоче розсваритися з білоруським народом".

Про це в інтерв'ю hromadske розповів опозиційний екс-кандидат на посаду президента Білорусі Валерій Цепкало.

Він нині перебуває в Києві. Політик підтримує головну конкурентку Лукашенка - Світлану Тихановську.

Цепкало говорить, що Росія вирішила діяти обережно на випередження. Бо Лукашенко в Білорусі непопулярний і його підтримка Кремлем може мати наслідки в майбутньому. Підтримку Москви білоруси можуть розцінити як антибілоруську політику та спроби завадити країні рухатися вперед.

"І для Росії є серйозне питання: чи підтримати Лукашенка і розсваритися з білоруським народом на майбутнє, адже немає поки гарантії, що його переоберуть. Або навпаки, підтримати білоруський народ — це теж складно, оскільки є купа різних домовленостей з Лукашенком, зобов'язаностей", — зазначив Цепкало.

Тому Кремль зайняв єдину правильну позицію – не підтримувати жодного кандидата.

"При чому не висловлює своєї підтримки не лише офіційний Кремль, а й більш незалежні політики у Держдумі. Єдине, коли узяли "вагнерівців" (33 найманців приватної військової компанії "Вагнера", які, за версією слідства, приїхали дестабілізувати ситуацію перед виборами — ред.), Затулін сказав, що це маразм і що стоїть взагалі питання про неадекватність Лукашенка. Він висловився не надто дипломатично, але близько до офіційної позиції Москви", — сказав опонент Лукашенка. 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть