Пучдемона знову висунуть на посаду глави Каталонії

Источник: perec.info
Пучдемона знову висунуть на посаду глави Каталонії
Партія Карлеса Пучдемона "Разом за Каталонію" має намір знову висунути свого лідера на посаду голови регіонального уряду.

Як повідомив у суботу представник партії, голосування за затвердження нового прем'єр-міністра Каталонії може пройти в місцевому парламенті до 14 травня. Рішення було оголошено після зустрічі керівництва "Разом за Каталонію" в Берліні, в якій взяли участь депутати, активісти партії і сам Пучдемон.

Починаючи з грудня каталонський парламент вже чотири рази не міг сформувати уряд. Всі висунуті раніше кандидати, включаючи Пучдемона, кандидатура якого не була підтримана в січні 2018 року, перебувають у камері попереднього ув'язнення, або виїхали з Іспанії. Конституційний суд Іспанії за запитом іспанського уряду постановив, що при затвердженні головною уряду кандидат повинен бути присутнім на голосуванні особисто.

Екс-глава автономії Карлес Пучдемон після скандального референдуму про незалежність Каталонії був зміщений зі своєї посади. Після цього політик утік до Бельгії. 25 березня Пучдемон був затриманий у Німеччині, але незабаром відпущений під підписку про невиїзд. Найближчим часом німецький суд має вирішити, чи варто видавати Пучдемона Іспанії.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть