США можуть ввести санкції проти Росії через втручання у ситуацію в Білорусі

Источник: perec.info
США можуть ввести санкції проти Росії через втручання у ситуацію в Білорусі

США не виключають, що введуть санкції проти Росії, якщо Москва почне «активніше втручатися» у ситуацію в Білорусі, повідомляє Reuters з посиланням на високопоставлене джерело в Держдепі.

Також, за словами співрозмовника агентства, Держдеп розглядає можливість ввести санкції проти семи громадян Білорусі, які можуть бути пов'язані з фальсифікацією результатів виборів президента 9 серпня і застосуванням насильства по відношенню до учасників мирних протестів.

«Це мінімальні зусилля, щоб не лише назвати й присоромити, але й показати, що коли люди фальсифікують результати виборів і застосовують насильство по відношенню до мирних протестувальників, які користуються основоположними свободами зборів і слова, повинна бути якась відповідальність», - підкреслив він.

31 серпня Литва, Латвія і Естонія включили до списку санкцій 30 громадян Білорусі, зокрема диктатора Олександра Лукашенка.

У Білорусі після безпрецедентних фальсифікацій на виборах президента почалася хвиля протестів і страйків. Білоруси вимагають нових чесних і прозорих виборів.

В ході розгону антиурядових мітингів загинули кілька протестувальників, близько семи тисяч були затримані.

ЄС не визнав результати виборів і пообіцяв якомога швидше ввести санкції щодо білоруських чиновників, причетних до фальсифікації виборів і масових репресій проти мирних демонстрантів.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть