США ввели санкції проти Кадирова: у відповідь він сфотографувався з кулеметами

Источник: perec.info
США ввели санкції проти Кадирова: у відповідь він сфотографувався з кулеметами

У Сполучених Штатах Америки заборонили в'їзд главі Чечні Рамзану Кадирову, його дружині і двом донькам.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео.

Зокрема, обмежувальні заходи запроваджено у зв'язку з причетністю Кадирова до грубих порушень прав людини в Чеченській республіці. Вони стосуються заборони на в'їзд в США.

"Держдепартамент має обширну надійну інформацію, що Кадиров відповідальний за численні грубі порушення прав людини, які датуються більш ніж десятиліттям тому, включно з катуванням і позасудовими стратами", - йдеться в заяві Помпео.

Крім того, санкції стосуються дружини Кадирова - Медні Кадирової, і його доньок - Айшат і Каріни (Хадіжат) Кадирових.

Також держсекретар заявив, що США заохочуватимуть інші країни вжити такі самі заходи.

Помпео нагадав, що Сполучені Штати вже застосували економічні санкції проти Кадирова і декількох його соратників.

"У 2018 році Сполучені Штати та п’ятнадцять інших країн здійснили надзвичайний крок, вдаючись до Московського механізму ОБСЄ з метою створення місії з встановлення фактів щодо жахливих повідомлень про зловживання правами представників ЛГБТ, правозахисників, членів незалежних медіа та інших громадян, котрі мали протиріччя з Кадировим", - заявив Помпео.

Так, в рамках роботи цієї місії було виявлено, що у Чечні відбувалися "утиски і переслідування, свавільні або незаконні арешти чи затримання, катування, насильницькі зникнення та позасудові старти" і що ці події були оточені атмосферою безкарності.

"Ми стурбовані, що Кадиров наразі використовує пандемію коронавірусу як виправдання для того, аби чинити подальші порушення прав людини щодо людей у Чеченській Республіці", - наголосив Помпео.

Сам Кадиров відреагував на санкції, звернувшись на своєму Telegram-каналі до держсекретаря США: «Помпео, ми приймаємо бій! Далі буде цікавіше!». Повідомлення проілюстрував фото, на якому він у двох руках тримає кулемети.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть