Світовий банк заявляє, що обсяг фінансування вакцин проти COVID-19 збільшиться до 20 мільярдів доларів

Источник: perec.info
Світовий банк заявляє, що обсяг фінансування вакцин проти COVID-19 збільшиться до 20 мільярдів доларів

Світовий банк збільшить загальне фінансування закупівель та розгортання вакцини проти COVID-19 до 20 мільярдів доларів з попередньої мети в 12 мільярдів доларів, заявив в середу президент Світового банку Девід Малпасс.

Світовий банк розвитку побачив різке збільшення загального попиту на фінансування з боку країн, що розвиваються, а не тільки витрат, пов'язаних з охороною здоров'я, під час пандемії, сказав керуючий директор по операціях банку Аксель ван Тростенбург.

Він сказав журналістам, що Світовий банк взяв на себе зобов'язання з кредитування майже на 100 мільярдів доларів з моменту початку кризи на початку 2020 року, що набагато вище звичайного рівня трохи менше 60 мільярдів доларів. За його словами, очікується, що високий попит на фінансування збережеться і в 2022 році.

Додамо

Держави G7 виділять бідним країнам понад два мільярди доз вакцин проти коронавірусу, за підсумками саміту в британському Корноуллі.

В копії заключного проекту комюніке саміту G7 говориться, що тільки з лютого отримані обіцянки щодо фінансування або постачання одного мільярда доз коронавірусних вакцин. До цього числа входять майже півмільярда доз, обіцяних США на період 2021-2022 років, і 100 млн доз, що виділяються Великою Британією.

На відміну від Євросоюзу, США лише зараз дозволили експорт коронавірусних вакцин.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть