Tesla звинувачують у забрудненні навколишнього середовища

Источник: perec.info
Tesla Ілон Маск
Tesla звинувачують у забрудненні навколишнього середовища

Ілона Маска, винахідника найекологічнішого автомобіля Tesla та найбільшого прихильника низьковуглецевих технологій, звинувачують у зростанні біткойну, яка заподіює шкоду навколишньому середовищу більше, ніж невелика країна. 

Такі обвинувачення пов’язані із тим, що цього тижня Tesla придбала біткойнів на 1,5 мільярди доларів і планує використати їх як оплату за свої автомобілі. На цьому тлі вартість біткойна різко скочила і продовжує зростати, долаючи рекордні позначки.

Здавалося б, як віртуальний біткойн може спричинити якесь забруднення, адже він не виготовляється з пластику, металу чи паперу? Відповідь проста: створення віртуальної валюти відбувається під час роботи суперпотужних комп’ютерів над обчислюванням складних математичних задач раніше за інші такі самі потужні комп’ютери.

Такі обчислювання є складним енергомістким процесом, який на сьогодні живиться завдяки викопному паливу, зокрема найбруднішому з нього — вугіллю.

“За сьогоднішніх показників “майнинг” біткойнів споживає приблизно таку саму кількість енергії, яку використали Нідерланди за весь 2019 рік. А викидів в атмосферу від них від 22 до 22,9 тонни на рік, приблизно як у Йорданії чи Шрі-Ланці”, — стверджують останні дані з Кембридзького університету та Міжнародної енергетичної агенції.

Такі значні вливання “брудної” криптовалюти в інвестиційний портфель Tesla — компанії з нульовими викидами, можуть ускладнити її відносини з інвесторами, для яких ESG-показники (екологічність, соціальність, управління) є ключовими факторами для інвестування.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть