Трамп підписав указ про право США використовувати ресурси Місяця

Источник: perec.info
США Дональд Трамп
Трамп підписав указ про право США використовувати ресурси Місяця

Президент США Дональд Трамп підписав указ на підтримку комерційного освоєння ресурсів на Місяці та інших небесних тілах.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

«У американців має бути право вести комерційні дослідження, видобуток і використання ресурсів у космічному просторі відповідно до чинного законодавства. Космічний простір є з юридичної і фізичної точки зору унікальним простором для діяльності людини, і Сполучені Штати не розглядають його як загальне надбання. Таким чином, політика Сполучених Штатів повинна полягати в тому, щоб стимулювати міжнародну підтримку видобування та використання ресурсів у космосі зі сторін державних і приватних дійових осіб», — наголошується в указі.

У документі, зокрема, підкреслюється, що США не визнають Угоду про діяльність держав на Місяці та інших небесних тілах, ухвалену резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у грудні 1979 року.

«У зв’язку з цим держсекретареві слід протидіяти будь-яким спробам з боку будь-якої держави або міжнародної організації розглядати Угоду про діяльність держав на Місяці та інших небесних тілах як ту, що відображає або яким-небудь іншим чином виражає звичайне міжнародне право», — йдеться в указі Трампа.

Нагадаємо, в четвертому пункті Угоди про діяльність держав на Місяці та інших небесних тілах від грудня 1979 р заявлено, що «дослідження і використання Місяця є надбанням усього людства і здійснюється на благо і в інтересах усіх країн».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть