У Франції та Німеччині впроваджують новий локдаун. Якими будуть обмеження?

Источник: perec.info
У Франції та Німеччині впроваджують новий локдаун. Якими будуть обмеження?

Уряд Франції оголосив про запровадження вже другого локдауну після початку пандемії коронавірусу. Суворі обмеження на пересування діятимуть місяць: з 30 жовтня до першого грудня.

Протягом цього періоду французи зможуть виходити з дому лише на роботу, в лікарню або аптеку. Також кожен може скористатися можливістю подихати свіжим повітрям або зайнятися спортом – на це виділено годину на добу. При цьому кожен мусить мати при собі письмове пояснення щодо причини перебування на вулиці.

Всі підприємства, які мають таку можливість, муситимуть перевести співпрацівників на дистанційну роботу. Бізнеси, які не є життєво необхідними для функціонування суспільства, зокрема, ресторани і бари, буде закрито. Університети також буде зачинено, але, водночас, не закриватимуть школи.

«Вірус поширюється зі швидкістю, якої не могли передбачити у найпесимістичніших прогнозах», – заявив президент Франції Емманюель Макрон. 25 жовтня у Франції виявили 52 тисячі нових випадків коронавірусу. Загалом захворіло понад 1,2 мільйона людей, померло понад 35 тисяч.

Карантинні обмеження переглядатимуть щодва тижні. Тож є вірогідність, що в середині листопада локдаун послаблять.

У Німеччині з другого листопада запроваджують «легкий локдаун» – обмеження будуть менш суворими, ніж навесні. Він триватиме місяць.

Ресторані і бари працюватимуть лише на виніс; масові зібрання буде заборонено; уряд не рекомендує здійснювати необов’язкові поїздки та подорожі; ночівлю в готелях з туристичною метою буде заборонено; підприємства повинні перевести працівників на дистанційну роботу, якщо це можливо; публічні зустрічі можливі лише між членами двох домогосподарств; театри, кінотеатри, спортзали, басейни, сауни буде зачинено.

Натомість у Німеччині буде дозволено проводити церковні служби, а також акції протесту. Відкритими залишаються школи та дитсадки. Магазини не закриватимуться за умови обмеження одночасної кількості відвідувачів. Державні кордони лишаються відкритими.

За словами канцлерки Ангели Меркель, за останні 10 днів кількість хворих у відділеннях інтенсивної терапії зросла вдвічі. У багатьох регіонах вже неможливо визначити ланцюжок передачі вірусу – у 75% випадків невідомо, як міг інфікуватися хворий.

Меркель пообіцяла, що бізнеси, які постраждають від запровадженого локдауну, отримають фінансову підтримку від уряду. Передусім це стосується невеликих бізнесів до 50 працівників та самозайнятих – їм відшкодовуватимуть 75% втраченого прибутку. Загалом Німеччина планує виділити на підтримку 10 мільярдів євро.

Згідно з опитуваннями, більшість німців вважає локдаун адекватним ситуації. 32% німців вважають запроваджувані заходи недостатніми, а надмірними обмеження назвали 15% опитаних.

У Німеччині з початку пандемії Covid-19 захворіли понад 480 тисяч людей, кількість летальних випадків перевищила 10 тисяч. Найбільшу кількість нових випадків впродовж доби фіксували 28 жовтня – 16,2 тисячі. Це значно менший рівень захворюваності, ніж у сусідніх Швейцарії, Бельгії та Чехії.

Часткове повернення карантину також запроваджували Велика Британія, Ірландія, Чехія, Ізраїль та Австралія.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть