У НАТО переконані, що РФ використовує коронавірус для просування своїх воєнних інтересів

Источник: perec.info
У НАТО переконані, що РФ використовує коронавірус для просування своїх воєнних інтересів

В Організації північноатлантичного договору (НАТО) переконані, що Росія використовує пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 для просування своїх воєнних інтересів.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав під час відеоконференції для журналістів з штаб-квартири НАТО після засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу у форматі захищеної телеконференції.

Він заявив, що голови оборонних відомств розглянули питання подальшої політики Альянсу зі стримування загроз і оборони. “Суть в тому, що виклики у галузі безпеки не послабилися через COVID-19. Навпаки, потенційні супротивники розраховуватимуть використати ситуацію для просування їхніх власних інтересів. Терористичні групи можуть відчувати безкарність, ситуація з безпекою в Афганістані та Іраку залишається крихкою, і ми бачимо безперервні темпи російської воєнної активності”, - заявив Столтенберг.

“Тож, ми повинні підтримувати стримування і нашу оборону, оскільки наша основна місія залишається тою самою – забезпечити мир і стабільність”, - додав генсек Альянсу.

Також він додав, що коли НАТО продовжує вживати усіх необхідних заходів для захисту Збройних сил країн Альянсу, оперативна бойова готовність й надалі залишається неослабною.

“І наші сили, як і раніше, пильні, здатні і готові відповісти на будь-яку загрозу”, - наголосив Столтенберг.

Крім того, міністри оборони обговорили протидію дезінформації як від державних, так і недержавних суб’єктів, які намагаються посіяти розбрат серед членів НАТО, в Європі, і підірвати засади демократії. “Ми протидіємо цим хибним наративам з допомогою фактів і конкретних дій”, - зазначив генсек Альянсу.

Столтенберг зауважив, що під час пандемії COVID-19 з’являється нове бачення щодо пошуків подальшого зміцнення взаємодії громадянського суспільства з воєнним сектором для підтримки зусиль щодо боротьби з коронавірусом, оскільки традиційні загрози нікуди не зникли. “Кіберзагрози досі реальні і ми бачимо більш напористу Росію, яка продовжує підтримувати сепаратистів на сході України, які порушують режим припинення вогню знову і знову, або ми бачимо присутність Росії у Сирії, яка забезпечує Башару Асаду можливість робити те, що він робить проти власного населення ”, - сказав Столтенберг.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть