У Варшаві збудують Музей історії Польщі

Источник: perec.info
музеи Польша история
У Варшаві збудують Музей історії Польщі
На території Варшавської цитаделі планують побудувати триповерховий Музей історії Польщі, що розташується поруч із Музеєм польського війська, Музеєм Х Павільйону та Катинським музеєм. Про це повідомила заступник директора Музею історії Польщі Анна Пекарська під час презентації його концепції в Національному музеї історії України у середу, 7 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Музей історії Польщі існує від 2 травня 2006 року, тобто вже дванадцять років, але не має свого приміщення. Коли ми почали розробляти проект нашого музею і визначати перед собою мету, яким він має бути, якими будуть експозиції, ми розробити основні положення. Передусім, ми передбачаємо створення цікавого виставкового простору та центру, що стимулював би глибше пізнання історії Польщі. По-друге, ми передбачаємо проведення на його базі освітньої, популяризаторської, видавничої, стипендіальної діяльностей, а також організацію та фінансування з іншими інститутами спільних проектів, пов'язаних із проблематикою польських історії та культури. Водночас нас цікавить дослідницька робота у цій царині, а також презентація польської історичної спадщини світовому загалу», - пояснила Пекарська.

За її словами, до основних мотивів, які буде презентовано в новому музеї, ввійдуть парламентські традиції, громадські рухи, а також боротьба за свободу і незалежність Польщі. Передбачається, що постійна споруда музею стане однією з найсучасніших будівель у Польщі. Територія музею охопить 36 тис. кв. м, а разом із Музеєм польського війська його площа становитиме 44 тис. кв. м.

«Остаточне рішення про розташування музею на Варшавській цитаделі було прийнято в 2015 році. Частина фондів Музею польського війська буде знаходитися в нашому музеї. Також на території цитаделі розташовуватимуться Катинський музей і Музей Х Павільйону, присвячений царській в'язниці. Всі ці споруди знаходяться на території, яку ми називаємо Парком Незалежності», - сказала Пекарська.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть