Мировые цены на продукты бьют десятилетний рекорд

Источник: perec.info
продукты цены
Мировые цены на продукты бьют десятилетний рекорд

У листопаді 2021 року світові ціни на продукти оновили десятирічний максимум - останній раз така висока вартість продуктів фіксувалася в листопаді 2011 року. Причина - поганий урожай зернових, і дефіцит молочних продуктів.**

Про це повідомляє Продовольча і сільськогосподарська організація ООН у своєму звіті.

Так, за листопад 2021 року ціни зросли на 134,4 пункту. Це на 1,2% більше, ніж у жовтні. В цілому, ціни безперервно ростуть вже четвертий місяць поспіль, а загальне зростання склало 27,3%. Молочні продукти подорожчали на 3,4% через посилений попит, а зернові продукти подорожчали на 3,1% через високе зростання цін на пшеницю і обмежених поставок зерна.

Подорожчав також цукор (+1,4%), а ось пальмова, рослинна, соєва та рапсова олія подешевшали (-0,3%). Впали також ціни на м'ясні продукти через слабкий попит і збільшення експортних поставок (-0,9%).

Нагадаємо, в Україні вітчизняні макарони поступово витісняються імпортними; частка вітчизняних поки ще становить 66%, а імпортних-34%.

Також в Україні найближчим часом на 10-25% подорожчає хліб і хлібобулочні вироби через підвищення цін на енергію.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть