У Туреччині затримали 28 людей за звинуваченнями у зв’язках із ворогом Ердогана

Источник: perec.info
полиция Турция
У Туреччині затримали 28 людей за звинуваченнями у зв’язках із ворогом Ердогана

Турецька поліція затримала 25 червня 28 людей за звинуваченнями у фінансуванні руху мусульманського клірика Фетхуллаха Ґюлена, особистого ворога президента Реджепа Тайїпа Ердогана.

Поліція провела проти прихильників Ґюлена одночасні рейди в кількох містах, включно зі Стамбулом, Коньєю та Кайсері, повідомляє приватне інформаційне агентство Dogan.

Поліцейські операції були спрямовані проти тисяч прихильників священнослужителя, який нині живе в США. Фетхуллах Ґюлен був звинувачений у лідерстві в русі, який влада Туреччини називає «Ґюленістським терористичним угрупованням», що нібито має на меті повалення президента Ердогана. Сам мусульманський клірик відкидає такі звинувачення.

Ґюлен і Ердоган були союзниками доти, доки прихильник священнослужителя у 2013 році не відкрив розслідування щодо корупції у найближчому оточенні Ердогана. Тисячі співробітників поліції, прокуратури та судів були звільнені або призначені на інші посади за підозрою у зв’язках із Ґюленом.

Наприкінці травня Ердоган назвав релігійний рух Ґюлена терористичною групою.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть