Експерт ВООЗ: заразитися новим коронавірусом можуть дві третини жителів Землі

Источник: perec.info
Китай ВОЗ Covid-2019
Експерт ВООЗ: заразитися новим коронавірусом можуть дві третини жителів Землі

Заразитися новим різновидом коронавіруса, спалах якого почався в Китаї, можуть до двох третин населення Землі.

Таку думку висловив провідний спеціаліст з інфекційних хвороб Айра Лонджіні, який працює радником Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). За словами вченого, уповільнити поширення вірусу може карантин. Однак, як зазначає Лонджіні, захворювання змогло вийти за межі Китаю до того, як влада країни ввела карантинні заходи. Крім того, через відсутність швидких методів виявлення вірусу і не критичних симптомів зараження у деяких людей відстежувати розповсюдження хвороби важко, пояснює експерт.

Прогноз Лонджіні базується на тому факті, що кожен інфікований зазвичай передає захворювання двом-трьом людям. Навіть якщо знайти спосіб зменшити прогнозоване число заражених, хворобу все одно підхоплять близько третини жителів Землі, переконаний вчений. «Ізоляція хворих і карантин не зупинять цей вірус»,- вважає експерт, передає Bloomberg.

З озвученими ним побоюваннями згоден Ніл Фергюсон, дослідник з Імперського коледжу в Лондоні. За підрахунками фахівця, щодня в Китаї можуть заражатися до 50 тис. осіб. Професор університету Габріель Леунг також заявив, що майже дві третини планети можуть захворіти новим коронавірусом, якщо не зупинити його поширення.

У той же час, експерт з інфекційних захворювань в Лондонській школі гігієни і тропічної медицини Девід Хейман зазначив, що необхідно зібрати більше даних, щоб краще зрозуміти, як далеко може поширитися вірус. Він зазначив, що деякі країни можуть "досить добре стримати спалах". Оцінюючи прогнози щодо поширення вірусу експертів Лонджін і Леунга, Хейман сказав, що не говорить що вони не праві, проте "моделі будуть уточнюватися по мірі появи додаткової інформації".

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть