Росія намагалася реалізувати проект "м’якої федералізації" в Україні, – СБУ

Источник: perec.info
СБУ Россия
Росія намагалася реалізувати проект "м’якої федералізації" в Україні, – СБУ

Росія намагалась реалізувати проект «м’якої федералізації» України, в рамках якого планувалося підкуповувати депутатів місцевих рад для прийняття рішень про економічну автономію територій.

Як повідомляє прес-центр СБУ, про це йдеться у статті заступника керівника з питань реформування СБУ Сергія Пуня для вітчизняних ЗМІ.

За його словами, після реформи СБУ має зберегти дієві інструменти протидії корупції, яка часто використовується як елемент гібридної війни проти України.

«Корупція – це, зокрема одна із загроз національній безпеці та елемент гібридної війни проти України. Адже російські спецслужби (і не лише вони) цілком здатні використовувати корупційні інструменти у своїх цілях», – підкреслив Пунь.

Він навів приклад, коли з боку РФ були активні спроби реалізувати проект «м’якої федералізації» України. У межах цього проекту планувалося підкуповувати депутатів місцевих рад для прийняття рішень про економічну автономію територій.

За словами Пуня, протидія таким проявам має носити комплексний характер, а СБУ – застосовувати методи спецслужб. «Така робота дуже глибока й тонка. І це, однозначно, парафія Служби безпеки. Бо на перший план виходить, власне, не стільки корупційне правопорушення, як розвідувально-підривна діяльність», - наголосив він.

На переконання Пуня, розслідуванням корупційних злочинів, дійсно, повинні займатися антикорупційні органи, але ті питання, що стосуються державної безпеки, слід залишити у компетенції СБУ. При цьому має існувати конструктивна кооперація між СБУ та антикорупційними органами.

У СБУ нагадали, що проект закону «Про Службу безпеки України» подано президентом до парламенту 10 березня. Він містить системні нововведення, які дозволять спецслужбі перейти на якісно інший рівень у своїй діяльності.

У травні Верховна Рада розглянула проект закону і направила на повторне перше читання у комітетах. Наразі робота над текстом проекту триває на базі профільного комітету ВР із залученням експертних представників міжнародних партнерів та громадського сектору.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть