Стало відомо, чому може зникнути доступ до кадастрових даних в Україні

Источник: perec.info
Держгеокадастр
Стало відомо, чому може зникнути доступ до кадастрових даних в Україні

Доступ до кадастрових даних про українську землю може зникнути у будь-який момент через фіктивні схеми з серверами. Про це заявив голова Держгеокадастру, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко.

За його словами, проведений технічний аудит виявив, що вся інформаційна земельна база України (земельний кадастр) перебуває на прострочених системах зберігання даних.

«Тобто ми фактично зберігаємо всі кадастрові дані про українську землю на серверах, які можуть впасти будь-якої миті, і ніхто за це не відповідатиме. Ці сервери вже не обслуговується постачальником, і гарантійних зобов’язань ні у кого немає. Причина цього – фіктивна схема, яку реалізувало попереднє керівництво Держгеокадастру. У грудні 2019 року виписали тендер під конкретного учасника для зберігання цих даних, і він недобросовісно поставив обладнання, яке не відповідає навіть заявленим технічним вимогам в підписаному договорі», – заявив Роман Лещенко.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть