ФБР назвало винного в кібератаці на найбільший нафтопровід США

Источник: perec.info
ФБР
ФБР назвало винного в кібератаці на найбільший нафтопровід США

Федеральне бюро розслідувань з’ясувало, що до хакерської атаки на оператора найбільшого нафтопроводу США Colonial Pipeline причетне угруповання DarkSide.

«ФБР підтверджує, що програма-вимагач Darkside відповідальна за компрометацію мереж Colonial Pipeline. Ми продовжуємо співпрацювати з компанією та нашими державними партнерами над розслідуванням»
— Федеральне бюро розслідувань США

За даними американських ЗМІ, хакери отримали доступ до 100 гігабайт інформації.

Нагадаємо, американська компанія Colonial Pipeline, яка керує найбільшим у США нафтопроводом, була атакована хакерами 7 травня.

У Colonial Pipeline пояснили, що вірус тимчасово блокує роботу системи і шифрує дані, доки жертва не виплатить кошти, які вимагають викрадачі. Через кібернапад довелось зупинити усі операції із трубопроводами, атака торкнулась і деяких ІТ-систем. Процес відновлення операцій із трубопроводами уже запущений.

У неділю, 9 травня, уряд США запровадив надзвичайний стан через хакерську атаку на найбільший трубопровід Америки Colonial Pipeline.

У США вважають, що до кібернападу на американську компанію Colonial Pipeline – оператора найбільшого трубопровода у Штатах – може бути причетне угруповання DarkSide, яке пов’язують із Росією.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть