Нафта дорожчає через низький рівень запасів

Источник: perec.info
нафта запаси
Нафта дорожчає через низький рівень запасів
Ціни на нафту підвищилися у вівторок, 16 листопада, через стурбованість щодо браку запасів, проте оптимізм інвесторів був обмежений сумнівами стосовно сталого попиту на тлі зростання нових випадків COVID-19.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом досягла $82,98 (+1,12%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $80,56 (+1,02%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $82,05 і $79,75 відповідно.

«За таких цін на нафту пропозиція зростатиме, проте цей процес може тривати шість місяців, а товарні запаси сировини сильно впали. Ми не маємо запасу міцності. У нас дуже низький рівень запасів, і якщо буде дуже холодна зима, а ОПЕК не збільшить обсягів постачання, це може спричинити зростання цін на нафту», - сказав Тоні Нунан, старший менеджер із ризиків у Mitsubishi Corp. із Токіо.

Побоювання щодо падіння попиту через пандемію COVID-19 були вагомими. Європа знову стала епіцентром пандемії COVID-19, що спонукало деякі уряди розглянути питання щодо повторного введення карантину. У той же час Китай бореться з найбільшим коронавірусним спалахом, викликаним штамом «Дельта».

Стурбованість щодо зниження попиту з`являється також у зв'язку з очікуваним збільшенням пропозиції. Минулого тижня енергетичні компанії США ввели в експлуатацію нові нафтогазові бурові установки, що стало наслідком зростання цін на нафту в США цього року на 65%.

Видобуток сланцевої нафти в США у грудні, як очікується, зросте до рівня, що передує пандемії, - 8,68 млн б/д.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть