РГК включила до свого портфелю Green Deal біометанові проекти

Источник: perec.info
РГК включила до свого портфелю Green Deal біометанові проекти

РГК і Біоенергетична асоціація України підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацюдля синхронізації процесів редизайну газорозподільної інфраструктури та виробництва біогазу.

Партнерство РГК та Біоенергетичної асоціації України (UABIO) направлено на проведення модернізації газорозподільних систем з урахуванням реалізації проектів виробництва біометану та інших синтетичних газів. Перспективи такого співробітництва пов'язані як з розвитком чистих і економічно виправданих джерел енергії, так і напрацюванням технологій в рамках European Green Deal, необхідних для інтеграції з європейськими ринками.

У Меморандумі зазначено, що основними напрямками співробітництва РГК і UABIO є:

-удосконалення технологій виробництва, транспортування, розподілу і використання біометану;

-реалізація оптимальних рішень для створення внутрішнього ринку біометанових технологій в Україні;

-створення сприятливих правових та технічних умов для учасників ринку, які працюють над проектами виробництва, транспортування, розподілу і використання біометану;

-проведення пілотних проектів зі створення установок з виробництва біометану і їх підключення до газорозподільних мереж;

-модернізація енергетичної і кліматичної політик, нормативно-правових актів для просування економічного зростання і прогресу в напрямку інтеграції енергосектору України з європейськими ринками;

-розвиток проектів з експорту біометану.

«Спільна робота з фахівцями Біоенергетичної асоціації України дозволить нам реалізувати весь потенціал проектів редизайну газових мереж, з урахуванням перспектив біометану та інших чистих видів енергії», - сказав Станіслав Казда, голова департаменту стратегічного розвитку РГК.

У свою чергу, в UABIO відзначають, що підготовка газової інфраструктури до роботи з синтетичними газами зробить проекти по виробництву біометану ще більш привабливими для інвестицій. З цим напрямком пов'язана кредитна програма Європейського банку реконструкції та розвитку «Зонування виробництва біометану та оцінка можливості та умов підключення виробників біометану до систем передачі та розподілу газу в Україні».

РГК з серпня 2020 року реалізує водневий проект «Чиста енергія» - багатоетапні дослідження роботи газових мереж з воднем і його сумішами на 5 спецполігонах у співпраці з науковим консорціумом, до якого увійшли інститути НАН України та державні університети.

У жовтні 2020 року РГК увійшла в European Clean Hydrogen Alliance, який працює під егідою Європейської комісії.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть