У Мінекономіки пропонують скасувати індексацію зарплат

Источник: perec.info
У Мінекономіки пропонують скасувати індексацію зарплат

В Україні пропонують скасувати обов’язкову індексацію (підвищення) зарплат разом з ростом прожиткового мінімуму, крім того, роботодавцям дозволять виплачувати відпускні без конкретних термінів. Відповідні зміни передбачено законопроєктом, який розробило Мінекономіки.

Якщо документ ухвалять, то вже з наступного року норму про обов’язкову індексацію зарплат виключать з діючих правил. Крім того, зараз відпускні зобов’язані виплачувати не пізніше, ніж на третій день після відходу на відпочинок, а за новими правилами чітких термінів не буде. Замість цього встановлять вимогу: виплату повинні будуть виплачувати до початку відпустки.

“В умовах стабільного і поступового зростання заробітної плати і рівня мінімальної заробітної плати темпами, що випереджають інфляцію, доцільно відмовитися від механізму індексації”, – йдеться в пояснювальній записці.

Відзначимо, чинне законодавство дійсно застаріло в частині своїх норм. Через цілу низку вимог бухгалтерам на підприємствах доводиться витрачати левову частку свого робочого часу на правильне оформлення всіх документів.

Восени ринок праці традиційно активізується. Багато роботодавців після літа переглядають завдання і, відповідно, штат. А здобувачі після відпочинку більш активно включаються в процес пошуку роботи.

Найскладніше шукати роботу тим, хто не має специфічного освіти і досвіду. Але і для таких українців теж є місця, де можна заробляти до 12 тис. грн на місяць.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть