У Зеленського розраховують на прибуття шести кораблів з вугіллям до кінця року

Источник: perec.info
ТЕС Запаси вугілля
У Зеленського розраховують на прибуття шести кораблів з вугіллям до кінця року
В Офісі Президента розраховують на прибуття до України близько 6 кораблів з вугіллям до кінця 2021 року, потім очікується прибуття 6-10 кораблів щомісяця.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма в ефірі програми «Свобода слова», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день 2 кораблі вже знаходяться під розвантаженням у портах, ще близько 6 кораблів ми очікуємо до кінця грудня", - сказав Шурма, додавши, що до кінця року запаси вугілля досягнуть 800 тис. тонн.

Шурма зауважив, що в Україні достатній видобуток вугілля для забезпечення достатньої кількості палива на складах теплової генерації - до 1,3 млн тонн на місяць. Крім того, є стабільний імпорт із Польщі в обсягах 100-120 тис. тонн на місяць.

"Для того, щоб поновлювати ці склади, ми щомісячно будемо імпортувати від 6 до 10 кораблів", - повідомив заступник керівника Офісу Президента.

Він зазначив, що імпортують вугілля холдинг ДТЕК та ПАТ "Центренерго".

Як повідомлялося, станом на 13 грудня 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) становлять 451 тис. тонн, що на 8,7% більше у порівнянні з запасами на 6 грудня.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть