В Україні рекордно зросли ціни на цибулю

Источник: perec.info
цибуля
В Україні рекордно зросли ціни на цибулю

Після сезону рекордного експорту цибулі ріпчастої в рекордну кількість країн, Україна може знову стати імпортером цього виду овочів.

Причому загроза початку імпорту цибулі в Україні існує вже зараз, коли прибирання продукції тільки завершилася і пропозиція цибулі на ринку залишається традиційно найвищою за весь сезон.

На даний момент оптові ціни на цибулю на внутрішньому ринку є рекордними для цього періоду року. Зараз оптова ціна на цибулю стандартної якості стабільно тримається на рівні 7 грн / кг ($ 0,26 за кг) і вище минулорічної ціни в 2,3 рази. При цьому в Узбекистані і Таджикистані цибуля ріпчаста зараз продається в середньому в два рази дешевше – по $ 0,12-14 за кг, тобто приблизно як в Україні в цей час роком раніше.

Навіть в Росії, де ціни на більшість видів овочів і картоплю в цьому році надзвичайно високі, цибуля продається дешевше, ніж в Україні. У Польщі, яка зазвичай є одним з головних ринків збуту української цибулі, ціни на неї зараз ідентичні цінам в Україні. Правда вони виросли лише останнім часом, а до цього були помітно нижче.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть