Естетичне протезування зубів: безметалева кераміка на оксиді цирконію

Источник: perec.info
Естетичне протезування зубів: безметалева кераміка на оксиді цирконію

Зубні коронки на основі оксиду цирконію – це найсучасніший метод протезування зубів, дуже естетичний та довговічний.

Керамічні протези застосовуються для заміщення одного або кількох зубів, зруйнованих карієсом, а також у разі алергії на інші матеріали. Особливо часто їх використовують для протезування в зоні усмішки, оскільки конструкції з діоксиду цирконію мають високі естетичні характеристики.

 

Оксид-цирконієві коронки на імплантах

Оксид-цирконієві зубні коронки, незважаючи на те, що в їх основі немає металу, також ідеально підходять для встановлення на імпланти. Так, термін їх служби лише зросте. Установка коронок складається з кількох етапів:

  • вживлення імплантів у кісткову тканину будь-яким із методів імплантації, встановлення абатментів або обточування верхівки імплантів
  • зняття зліпків ротової порожнини
  • виготовлення коронки на спеціальному устаткуванні – основа складається з оксид-цирконію, верхній шар є керамічним напиленням: коронка спочатку моделюється на комп'ютері і вже після створюється в лабораторії
  • встановлення коронки на імплант

Зубна коронка з оксиду цирконію також ідеально підійде для встановлення на живий зуб. На відміну від металокерамічної коронки, оксид-цирконієва здатна витримувати найбільші навантаження, при цьому природний зуб не пошкоджується і не розколюється з часом.

Зубна коронка з оксиду цирконію підходить для відновлення передніх зубів. Металева основа часто просвічує, видаючи штучні зуби, з коронками з оксиду цирконію таке не станеться за рахунок білизни основи. Крім того, кераміка наноситься за особливою технологією, що призводить до її довговічності та неможливості сколу.

Оксид-цирконієві зубні коронки - це найсучасніший метод відновлення втрачених зубів, який не має недоліків. Крім одного – більш високої вартості, яка пояснюється використанням дорогого матеріалу та складності його обробки, але і якість отриманого після протезування результату є значно вищою.

Переваги 

Діоксид цирконію – це поєднання природного матеріалу з обробкою лабораторним шляхом. Така технологія виготовлення цирконієвих коронок дозволяє досягти високої стійкості до жувального навантаження і харчових барвників, а також мінімальної теплопровідності. Протези з безметалевої кераміки мають кілька переваг:

  • мінімальний ризик алергічної реакції
  • відсутність підвищеного навантаження на ясна (за рахунок мінімальної ваги конструкції)
  • щільне прилягання, захист тканин від вторинного карієсу
  • термін служби близько 15-20 років.
  • можливість виготовлення протяжних зубних мостів: зубні коронки з оксиду цирконію за рахунок міцності матеріалу використовуються в зубних мостах максимальної довжини – від 4 коронок поспіль та більше, забезпечуючи міцність та надійність конструкції;
  • збереження первісного вигляду: вони не “сідають” з плином часу, не змінюють колір під впливом різних барвників

 

Чому керамічні коронки кращі за металокерамічні

У сучасній стоматології особливо популярні металокерамічні та керамічні вироби. Попри те, що на цирконієві коронки ціна вища, вони дуже популярні через свої переваги:

  • Безпека. Металокераміка іноді призводить до розвитку алергічних реакцій, що практично виключено при використанні оксиду цирконію.
  • Товщина. Конструкції з металокераміки мають товщину 1,5-2 мм, тому при їхньому встановленні проводиться інтенсивне обточування опорних одиниць. Керамічні протези мають товщину 0,3-0,4 мм і не потребують сильного обточування.
  • Строк служби. Конструкції з металокераміки служать 8-10 років, а керамічні – понад 15 років.
  • Якщо порівнювати вартість цирконієвої коронки на зуб та металокерамічній, то перший варіант більш дорогий. Але, враховуючи вищі експлуатаційні якості оксиду цирконію, вибір на користь цього матеріалу очевидний.

 

Протезування зубів у Черкасах

Якісну стоматологічну допомогу пропонує медичний центр МЕДГАРАНТ. Там можна пройти процедури реставрації та протезування зубів із використанням сучасних технологій. У клініці використовуються лише перевірені методики та здійснюється ретельна підготовка кожного пацієнта до протезування. Саме такий підхід є запорукою успішного виконання процедури.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть