На Запорізькій АЕС перебувають близько 300 російських військових і важка техніка

Источник: perec.info
Україна Війна
На Запорізькій АЕС перебувають близько 300 російських військових і важка техніка
На території Запорізької атомної електростанції перебувають близько 300 військових рф та важка техніка. Пошкоджено дві з чотирьох ліній живлення станції.

Про це т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін повідомив в інтерв'ю виданню «Економічна правда».

«На станції перебувають близько трьохсот військових російської федерації в масках. Безпосередньо на майданчику ЗАЕС, між першим блоком та спецкорпусом, – близько 50 одиниць важкої військової техніки, куди нікого не пускають», – сказав Котін.

Він зазначив, що з чотирьох ліній для живлення станції на ЗАЕС дві вже пошкоджені окупантами. Пошкодження решти двох ліній живлення наблизить катастрофічні наслідки.

Наразі ЗАЕС працює двома блоками, однак, якщо ситуація залишатиметься загрозливою, їх буде відключено. За словами Котіна, на станції забезпечена зміна персоналу, однак люди працюють у важких психологічних умовах.

«Менеджмент також працює під дулами автоматів. Усі питання, навіть технічні, вони повинні погоджувати з військовим командиром російської федерації. Він зараз там «головний атомник», який говорить «так» чи «ні», – наголосив Котін.

Як повідомлялося, російські війська захопили ЗАЕС у ніч на 4 березня. Станцію штурмувала ворожа колона, в складі якої було близько 100 одиниць техніки.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу.

Дані з систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях, перестали надходити до МАГАТЕ.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть