Співробітники СБУ встановили, що чоловік причетний до не одного злочину, зокрема він:

  • займався залякуванням представників ЗМІ та іноземних громадян. Для цього наносив написи з погрозами та провокаціями біля їх помешкань на території Києва та здійснював повідомлення про псевдомінування;
  • організовував несанкціоновані мітинги поблизу зарубіжних дипломатичних представництв. Учасники цих заходів використовували деструктивну агітацію;
  • збирав дані про українських військовослужбовців з прикордонних районів.

За попередніми даними, ворожий агент мав на меті розхитування внутрішньо-політичної обстановки в Україні та дискредитацію нашої держави перед країнами ЄС та громадянами Білорусі.

Як завербували українця

За даними слідства, його завербували через одну з анонімних груп у телеграмі. Для зв'язку з "кураторами" він використовував заборонені російські електронні поштові сервіси. За проведення підривної діяльності він із-за кордону одержував гроші на свою банківську картку.

Яке покарання світить чоловіку

Наразі зловмисника затримали та повідомили про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтями:

  • 111 про державну зраду;
  • 258 про терористичний акт.

Затримання ворожого агента у Києві: дивіться відео