білорусь висилає 12 українських дипломатів – Київ готує відповідь

Источник: perec.info
Україна Війна
білорусь висилає 12 українських дипломатів – Київ готує відповідь
білорусь вимагає, щоб 12 українських дипломатів упродовж 72 годин залишили територію країни. Україна не залишить цей недружній крок без належної відповіді.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

Він поінформував, що білоруська сторона у продовження вчорашньої провокації в ЗМІ щодо звинувачення українських дипломатів у шпигунстві оголосила про скорочення складу посольства України в мінську та закриття консульства України в бресті. Дванадцятьом українським дипломатам було приписано покинути територію білорусі впродовж 72 годин.

«Розглядаємо такі дії білорусі як черговий нічим не спровокований недружній крок щодо України. Україна не залишить дії білорусі без належної відповіді, про яку ми повідомимо додатково», - зазначив Ніколенко.

Речник МЗС повідомив, що після від’їзду визначених українських дипломатів посольство України в мінську функціонуватиме в скороченому складі на чолі з послом Ігорем Кизимом.

«Наші дипломати матимуть достатньо можливостей, аби продовжувати надавати консульську допомогу українським громадянам у білорусі», - запевнив він.

Як повідомлялося, білоруська сторона звинуватила у шпигунстві співробітників українського посольства в мінську, які офіційно представляють різні відомства України: МО, СБУ, ДПСУ, що до війни проводили сотні зустрічей з офіційними представниками білорусі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть