Нацбанк зібрав для ЗСУ понад 11,1 мільярда

Источник: perec.info
Україна Війна
Нацбанк зібрав для ЗСУ понад 11,1 мільярда
Станом на ранок 10 березня на спеціальний рахунок для допомоги армії надійшло понад 11,1 млрд грн.

Про це повідомляє Національний банк України.

"Станом на 10 березня 2022 року на спецрахунок, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, загалом було перераховано понад 11,1 млрд грн в еквіваленті. Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Британії, Польщі, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Чехії, Китаю, Франції, Канади та ще багатьох країн світу)", - йдеться у повідомленні.

Так, понад 3,2 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті. Своєю чергою, НБУ вже перерахував на потреби військових майже 10,2 млрд грн, зокрема: 950 млн грн - на потреби Нацгвардії; 1,65 млрд грн - на потреби Нацполіції; 7,171 млрд грн - на потреби Міністерства оборони; 420 млн грн - на потреби Державної прикордонної служби.

Зараз залишок коштів на спецрахунку становить майже 0,95 млрд грн.

Крім того, на рахунок Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, загалом було перераховано майже 170 млн грн в еквіваленті. В тому числі 57 млн грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті.

Наразі залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики становить майже 170 млн грн.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть