Промо ролики, яким не потрібна реклама

Источник: perec.info

Чергова щаслива сім’я зі штучними посмішками на фоні диктора, який розмовляє суцільними рекламними штампами. І слоган на кшталт «Якщо макарони, то макарони «Х». Рука сама собою тягнеться до пульта, щоб перемкнути канал. Так, це промо ролик. Або захоплюючий сюжет, цікаві діалоги, доцільний гумор та неочікувана розв’язка з виходом на конкретну перевагу бренду. Це теж промо ролик. Як бачимо, незважаючи на спільну медійну категорію, між цими прикладами є різниця у цілий Всесвіт. За обидва замовник заплатив гроші, обидва придумали і зняли професійні рекламні агентства, але результати будуть геть різні.

Промо ролики – це не просто ряд яскравих картинок під веселу музику для розваги. А потужний маркетинговий інструмент, який може вивести у лідери учорашній бренд-аутсайдер та зробити його іконою споживацьких бажань. Але іноді промо ролики – це ще й потужний пилосос, який в одну мить висмоктує маркетинговий бюджет без жодної віддачі. Як у першому прикладі, з якого починається цей текст.

На жаль, таких роликів більшість на телебаченні. Для аудиторії вони перетворюються на однорідний рекламний шум, який тільки дратує, перериваючи улюблений фільм чи шоу.

Але справжні якісні промо ролики зовсім не такі. Поєднання відеоряду та графіки у насправді креативному ролику дозволяє більш ефективно донести до цільової аудиторії інформацію про продукти чи послуги компанії, її місію та цінності, спеціальні пропозиції чи рекламні акції. А ще зробити це так цікаво і оригінально, що глядачу не захочеться перемикати канал. Такі ролики – справжнє мистецтво і найвищий пілотаж для рекламних креативників, які день і ніч чухають потилиці над клієнтськими завданнями, намагаючись знайти блискучу ідею серед банальних рішень.

Якісні та ефективні промо ролики завжди є втіленням маркетингової стратегії та доносять позиціювання бренду. Маркетингова стратегія – це головний план розвитку бренду на певний проміжок часу. Весь комплекс дій, спрямованих на досягнення маркетингової мети.

Однією з головних складових маркетингової стратегії, у свою чергу, є розробка позиціювання торгівельної марки. Позиціонування дуже тісно пов'язано з визначенням конкурентних переваг. Часто саме ці конкурентні переваги є основою для створення образу торгової марки в очах потенційних споживачів. Але також часто можна зустріти варіанти позиціювання, коли для споживача виділяються в реальності неіснуючі переваги товару.

Бажаємо цікавих проектів!

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть