Як обрати китайский Пуер. Користь китайського чаю

Источник: perec.info
Як обрати китайский Пуер. Користь китайського чаю

Історія Пуера

Батьківщиною справжньої чайної сировини є південь Китаю. У провінціях Юньнань та Сичуань виробляється основна частка популярних сортів Пуеру, саме на південних землях вирощуються чайні кущі. Чайна історія налічує цілі тисячоліття. Пуер - улюблений чай імператорської родини.

Весь китайский чай обробляється  за рахунок - ферментації, процесс що збагачує чайне листя киснем. За старих часів це відбувалося природним шляхом, адже сировину перевозили з одного місця до іншого, такі доставки тривали від одного дня до кількох років. В результаті листя піддавалися різним температурам та витримці, через що смак ставав більш насиченим. 

Однією з найважливіших переваг є те, що тривале зберігання зовсім не псує смак, а навпаки розкриває його. Чим  більше термін зберігання чаю, то вище його вартість. Ми із задоволенням допоможемо вам обрати якісний китайский чай, звертайтеся до Cha.com.ua 

Технологія виробництва Пуера 

Шен - це "свіжий", "сирий" пуер. Його обробляють менше, ніж Шу. Шен Пуер можна робити лише з дуже якісної чайної сировини.

Шу Пуер виготовлений за технологією ферментації, яка була розроблена у 70-х роках XX століття на Менхайській фабриці Пуера. До того, як ця технологія була розроблена, процес ферментації тривав роками у спеціальних приміщеннях. Це було дуже незручно, половина сировини псувалася. Одним із розробників технології був Цзоу Бін Лян, нині директор Хайваньської фабрики.

Еталонним вважається Шу Пуер, який роблять на Менхайській фабриці, бо саме там було розроблено унікальну технологію ферментації. 

 

Форми

  • БінЧа (шайба) – нагадує хокейну шайбу, масою 250-500г
  • Чжуань-Ча (цегла) - є найзручнішою, вага до 1кг
  • ТоЧа (чаша) – схоже на гніздо, масою до 500г
  • Цзіньгуа (гарбуз) – у такій формі чай подавали імператорській сім'ї
  • ФанЧа (квадратний) – на поверхні часто роблять різні гравіювання, відмінно підходить для подарунка



Як правильно заварювати

Від правильності завареного чаю залежить смак, який ви отримаєте. При неправильній заварці пуер може здатися звичайним, нічим не відрізнятися від звичайного чаю х супермаркету. Заварювати чай по інструкції, щоб відкрити аромат чаю. 

 

Який посуд обрати

Найкраще брати глиняний чайник, тому що він довго не остигає і зберігає тепло. У ньому листя краще прогрівається. Деякі чайні гурмани застосовують термоси.

Скільки листа необхідно для заварювання

Для розсипного чаю потрібна 1 чайна ложка. Основні складнощі виникають із пресованим чаєм. Щоб відокремити шматочок, ви можете скористатися спеціальним ножем. Необхідно відокремлювати пластами, щоб не пошкодити чайні листки. Шматок повинен бути розміром не більше 3 см, далі розмір залежить від того, який смак ви бажаєте отримати. 

 

Яка температура?

Для Шу-Пуера оптимальною температурою буде 97 градусів, оскільки він є сильно ферментованим. Визначення температури Шен-Пуерів залежить від їхнього терміну зберігання. Чим старша, тим тепліша вода. Отже, температура коливається не більше 80-95 градусів.

 

Чим корисний чай Пуер?

У Китаї його вважають "ліками від семи хвороб". Він виводить токсини, покращує кров, печінку, знижує холестерин.

У ході одного з наукових експериментів було встановлено, що при вживанні Шу Пуера вага учасників експерименту зменшилася на 7 кілограмів лише за місяць. Дієтологи різних країн включають цей чай до раціону всіх бажаючих схуднути.

 

Ефект чаю Пуер

Має тонізуючий ефект, бадьорить. Цілком може замінити каву. На відміну від кави, не викликає звикання. До того ж дуже корисний. Багато людей повністю перейшли з ранкової кави на ранковий пуер.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть