Експерт: штам "Omicron" може виявитися агресивнішим ніж "Delta"-варіант

Источник: perec.info
Omikron ПАР
Експерт: штам "Omicron" може виявитися агресивнішим ніж "Delta"-варіант

Варіант коронавірусу "Omicron", виявлений на півдні Африки, може бути найбільш вірогідним кандидатом на заміну штаму-"Delta", заявив у вівторок директор Інституту інфекційних захворювань Південної Африки Адріан Пурен. Його слова наводить агенство Reuters.

Відкриття "Omicron" викликало глобальну тривогу, оскільки країни обмежують поїздки з південної Африки, побоюючись, що він може швидко поширитися навіть серед вакцинованих популяцій, а Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує, що "Omicron" несе високий ризик сплеску коронавірусної інфекції.

"Ми думали, що випередить Delta? Це завжди було питанням, принаймні з точки зору передачі... можливо, цей конкретний варіант є тим самим варіантом", – заявив директор Національного інституту інфекційних захворювань Південної Африки (NICD) Адріан Пурен.

Якщо Omicron виявиться навіть більш трансмісивним (швидкість передачі), ніж варіант "Delta", це може призвести до різкого сплеску інфекції, що може чинити тиск на медзаклади.

Описи лікарів, які лікували південноафриканських пацієнтів з COVID-19, кажуть, що "Omicron", схоже, викликає легкі симптоми, включаючи сухий кашель, лихоманку та нічну пітливість, але експерти застерігають від того, щоб робити поспішні висновки.

Пурен сказав, що поки рано говорити, чи "Omicron" витісняє "Delta" в Південній Африці, оскільки місцеві вчені виявили лише 87 випадків "Omicron".

Але той факт, що випадки швидко зростають, особливо в найбільш густонаселеній провінції ПАР Гаутенг, є ознакою того, що деяке переміщення людей вже має місце.

"Delta" викликала третю хвилю зараження COVID-19 у Південній Африці, яка на початку липня досягла піку в понад 26 тисяч випадків на добу.

Очікується, що "Omicron" викличе четверту хвилю, коли до кінця тижня кількість заражених за день перевищить 10 тисяч з приблизно 2 270 у понеділок.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть