На Полтавщині німецькі інвестори планують побудувати біогазову станцію

Источник: perec.info
На Полтавщині німецькі інвестори планують побудувати біогазову станцію

У селі Пасічники Полтавської області мають намір побудувати біогазову станцію для переробки біологічних відходів в електроенергію. Проект реалізує німецька компанія Braun Industrial Technologyю.

«Біогазова станція у складі заводу дозволить виробляти електричну енергію до 1,5 МВт на годину і продавати її у загальну енергомережу за «зеленим» тарифом», – зазначають у Решетилівській міській раді.

Передбачається, що біогазова станція працюватиме у складі сміттєпереробного заводу, який прийматиме та сортуватиме побутові відходи Решетилівської громади. Для будівництва підприємства необхідна територія площею в 4 гектари.

Сортувальна лінія дозволить вилучати зі сміття не лише органічні відходи, з яких вироблятиметься біогаз, а й скло, пластик та метал. Комплекс зможе переробляти 26 тонн сміття на добу.

«Можливе місце розташування заводу – село Пасічники, де знаходиться санкціоноване сміттєзвалище. Для переробки у біогаз можна буде використовувати у середньому 40% сміття, яке везуть на звалище у Пасічники», – повідомив Юрій Невмержицький, заступник Решетилівського міського голови.

Реалізація проекту дозволить створити 48 нових робочих місць. Передбачається, що 95 відсотків вартості будівництва заводу – 180 мільйонів гривень – інвестують німці. Місцевий бюджет виділить 9 мільйонів гривень.

Проект обговорюватиметься з депутатами і громадою. Якщо ініціативу підтримають, німецькі інвестори готові збудувати підприємство за рік. Сміттєпереробний завод у Решетилівській громаді стане першим у Полтавській області.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть