Стало відомо, на що витрачають гроші українці

Источник: perec.info
українці гроші
Стало відомо, на що витрачають гроші українці

Згідно з оновленими даними Державної служби статистики, одна сім’я із середнім доходом витрачає на місяць на їжу 42%. Тобто продуктовий кошик українця за підсумками аналітичного дослідження виявився абсолютним лідером усієї структури витрат.

На другому місці рахунки за комунальні послуги, що за видатками становить майже вчетверо менше, ніж на їжу.

Цікаво, що навіть пандемія не спровокувала підвищення витрат на здоров’я. Зараз із кишені українця на аптеку та лікування в середньому за місяць йде 4,8% від його доходів або 512 гривень.

Держстат навів і інші цікаві аналітичні дані, згідно з якими стає зрозуміло, на які конкретно продукти харчування українці готові та продовжують найбільш розщедрюватися. Найбільше, як виявилося, в Україні купують овочі та гриби. У середньому цей показник досягає 16 кілограмів (сукупно на місяць) на одну людину, чимало грошей йде на молочні продукти харчування (13,4 кілограми). Хліб у середньому купується по 7,5 кг на особу на місяць.

Однак для приведення статистики щодо здорового харчування довелося ділити громадян на дві категорії, що залежить від рівня доходів. Наприклад, м’ясо людина з доходом до 3 тисяч купує в середньому до 3 кілограмів, а із зарплатою від 11 тисяч можуть дозволити купити по 5,8 кілограмів (в середньому). Те саме і з рибою: з меншим доходом – 0,6 кг, а з вищим – 1,5 кг. Фрукти: 4,6 кг із меншим доходом та 10 кг із вищим.

Проте обсяги споживання хлібної продукції та рослинних жирів ніяк не впливають на розмір доходів.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть