США занепокоєні темпами космічних програм Китаю

Источник: perec.info
США занепокоєні темпами космічних програм Китаю

У Вашингтоні занепокоєні, що Китай розвиває свої космічні можливості «вдвічі швидше», ніж Сполучені Штати, та зможе серйозно претендувати на лідерство у цій сфері до кінця нинішнього десятиліття.

Про це заявив у суботу на Форумі національної оборони США перший заступник глави Космічних сил США з питань космічних операцій генерал Девід Томпсон, повідомляє CNN.

«Той факт, що вони, по суті, в середньому створюють, розгортають та оновлюють свої космічні можливості вдвічі швидше, ніж ми, означає, що дуже скоро – якщо ми не почнемо прискорювати наші можливості розвитку та доставки – вони обійдуть нас», – каже американський генерал.

При цьому, Томпсон додав, що вважає 2030 рік рубежем, коли може статися такий сценарій.

Оцінку першого заступника командувача Космічних сил підтримали конгресмен Джим Купер, який очолює підкомітет з питань стратегічних сил у Палаті представників, а також Кріс Кубасік, керівник оборонного виробничого комплексу L3Harris Technologies.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть