Африканська чума свиней «захоплює» нові райони Німеччини

Источник: perec.info
Африканська чума свиней «захоплює» нові райони Німеччини

Туша дикого кабана, що загинув від африканської чуми свиней, була знайдена в Потсдамі (Німеччина). Раніше вважалось, що вірус не поширюється в цьому районі – спалахи АЧС виявляли приблизно за 100 км від Потсдаму. Про це повідомило Міністерство соціальних справ, охорони здоров’я, інтеграції та захисту споживачів німецької землі Бранденбург (MSGIV). 

Біоматеріал дикого кабана проаналізували в Національній референтній лабораторії в Інституті Фрідріха Леффлера (Федеральний науково-дослідний інститут охорони здоров’я тварин) у місті Римс (Мекленбург-Передня Померанія).

На сьогодні ще не зареєстровано жодного спалаху африканської чуми серед свійських свиней. У зв’язку з цим міністр сільського господарства Німеччини Юлія Кльокнер закликає до подальших заходів зменшення популяції та запобігання міграції диких кабанів, щоб зберегти свійське поголів’я свиней від цієї хвороби.

Як захід боротьби з розповсюдженням хвороби вздовж кордону в Мекленбурзі-Передній Померанії побудовано 63 кілометри огорож, 127 кілометрів – у Бранденбурзі та 56 кілометрів – у Саксонії. Однак вже неодноразово повідомлялося про навмисне руйнування огорож, що становить серйозну загрозу для успіху боротьби з епідемією АЧС в країні.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть