Байден обіцяє вивести США в лідери з постачання вакцин

Источник: perec.info
Байден обіцяє вивести США в лідери з постачання вакцин

США в найближчі шість тижнів мають намір відправити в інші країни до 80 млн доз вакцин від COVID-19, перевершивши аналогічні поставки будь-якої країни, включно з РФ і КНР, заявив американський президент Джо Байден у понеділок.

"Протягом наступних шести тижнів США відправлять 80 млн доз за кордон. Це 30% від кількості вакцин, вироблених США до кінця червня. Це більше, ніж будь-яка країна нині поділилася на сьогодні - в 5 разів більше, ніж якась країна, більше Росії, Китаю", - сказав він під час виступу.

"Триває багато розмов про російський і китайський вплив у світі вакцин. А ми хочемо вести світ за собою - нашими цінностями, цією демонстрацією наших інновацій, творчості та гідності американського народу", - наголосив він.

Він пояснив, що поставки почнуться, коли до кінця червня США зможуть забезпечити вакцинами всіх, хто потребує них у країні, і що за кордон відправлять ухвалені американськими наглядовими відомствами вакцини Pfizer/BioNTech, Moderna і вакцини Johnson & Johnson.

Байден зазначив, що ця ініціатива не робиться заради отримання вигод від інших країн. Президент пообіцяв, що США працюватимуть з глобальною ініціативою COVAX - програмою з забезпечення рівного доступу до вакцин у всьому світі - і іншими партнерами для забезпечення доступності препаратів.

Раніше в понеділок прес-секретар Білого Дому Джен Псакі заявила, що США на додаток до 60 млн доз вакцини компанії AstraZeneca поставлять ще 20 млн доз вакцин від коронавірусу COVID-19 іншим країнам до кінця червня. За її словами, наразі Вашингтон очікує схвалення вакцини AstraZeneca Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA), що дозволить поставити всі 80 млн вакцин країнам світу до кінця червня цього року.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть