Німеччина підтримала ідею Кримської платформи

Источник: perec.info
Кримська платформа
Німеччина підтримала ідею Кримської платформи

Німеччина підтримує ідею Кримської платформи, яка спрямована на деокупацію Кримського півострова, анексованого Росією.

Про це заявив на пресконференції глава МЗС ФРН Хайко Маас.

«Ми підтримуємо українську ініціативу Кримська платформа... Ми вважаємо, що це хороша можливість зберегти тему Криму на міжнародному порядку денному, тому ми підтримуємо запланований захід української сторони», - заявив міністр.

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Установчий саміт Кримської платформи пройде 23 серпня 2021 року в Києві, напередодні 30-річчя Незалежності України. Також багато європейських і світових лідерів вже дали попередньо згоду на участь у саміті Кримської платформи. При цьому Міністерство закордонних справ України не розголошуватиме інформацію про лідерів іноземних держав, що дали згоду на участь в установчому саміті, аж до дати початку саміту в серпні.

Нагадаємо, глави міністерств закордонних справ країн-членів Європейського Союзу розглянуть свою участь в установчому саміті «Кримської платформи» з деокупації півострова 23 серпня в Києві.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть