Зеленський ветував скасування закону про Стройовий статут Збройних сил України

Источник: perec.info
Зеленський ветував скасування закону про Стройовий статут Збройних сил України

Президент Володимир Зеленський ветував ухвалений Верховною Радою закон про визнання таким, що втратив чинність, закон "Про Стройовий статут Збройних сил України".

Згідно з інформацією на сайті парламенту, документ було повернуто до Верховної Ради з пропозиціями президента 27 лютого.

При цьому текст пропозицій поки що не з'явився на сайті Ради.

Напомним, 5 лютого Верховна Рада ухвалила закон про визнання таким, що втратив чинність, закон "Про Стройовий статут Збройних сил України" (№2466).

Документ мав набрати чинність з 1 березня 2020 року.

Згідно з законом Кабінет міністрів до 1 березня 2020 року мав привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим законом, передбачивши повноваження Міністерства оборони визначати стройові прийоми і рухи військовослужбовців без зброї та зі зброєю; строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах; порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду; місце Бойового прапора військової частини у строю, порядок його внесення і винесення; обов'язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їхнього стройового навчання.

Також уряд мав забезпечити перегляд і приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їхніх нормативно-правових актів у відповідність з цим законом.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, він спрямований на впровадження стандартів НАТО в усіх сферах військової діяльності з метою досягненню критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть