КНДР запустила кампанію боротьби з COVID-19 гострою квашеною капустою

Источник: perec.info
КНДР Covid-2019
КНДР запустила кампанію боротьби з COVID-19 гострою квашеною капустою

Північна Корея посилює свій захист від потенційно смертельного коронавірусу, який заразив десятки тисяч людей біля одного кордону ізольованої країни, й ще більше тисячі біля іншого, де військові США і Південної Кореї повідомили про хворих у своїх рядах.

Державна пропаганда Пхеньяна транслює щоденні оновлення про глобальне поширення COVID-19, а також про заходи режиму, націлені стримати його, - пише Newsweek. Видання пише, що ізольована соціалістична країна першою закрила кордон з Китаєм після спалаху коронавірусу. На даний момент підтверджених повідомлень про заражених на її території не було. Однак, повідомлення пропаганди свідчать, що режим Кім Чен Ина поставився серйозно до хвороби.

Пхеньян наказав Державній комісії з контролю якості управління проводити жорстку перевірку й відправляти в карантин всі імпортні товари «в рамках роботи з недопущення поширення COVID-19. Нові розпорядження вимагають, щоб власники товарів з-за кордону зберігали їх в «щільно закритих місцях впродовж певного часу, а потім здавали відповідним загонам після ретельної дезінфекції».

Міністерство машинобудівної промисловості закликає чиновників стерилізувати свої офіси тричі на день, міряти температуру двічі на день й носити медичні маски. Про вимогу носити маску, а також іншу інформацію щодо гігієни повідомляють в громадському транспорті й за допомогою фургонів зі встановленим гучномовцем.

Майже кожен чиновник, військовий чи цивільний північний кореєць на останніх офіційних фото з Північної Кореї був у масці. Сам Кім Чен Ин ще в ній не сфотографувався, на відміну від його прем’єра Кім Чжі Ронга й інших представників правлячої еліти.

Одне з державних видань КНДР опублікувало пораду громадянам їсти побільше кімчі. Це традиційна гостра корейська страва з солених й ферментованих овочів. У КНДР вважають, що вона допомогла боротися зі спалахом SARS в 2003 році. Хоча минулого місяця в Південній Кореї Міністерство охорони здоров’я заперечило, що гостра страва допомагає вберегтися від зараження.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть