Китайський зонд надіслав перші панорамні фото зворотнього боку Місяця

Источник: perec.info
космос наука Китай
Китайський зонд надіслав перші панорамні фото зворотнього боку Місяця
Китайське космічне агентство оприлюднило перший панорамний знімок місячної поверхні, який зняв їхній зонд місії Chang'e-4 на зворотному боці Місяця.

Про це повідомляє у п'ятницю "BBC Україна".

Зокрема, на фотографії частково видно посадковий модуль і місяцехід, який зараз досліджує кратер Карман.

 

Повідомляється також, що місія Chang'e-4 стала першою спробою сісти на боці Місяця, який не видно з Землі, і місяцехід щойно прокинувся від "періоду сну". Апарат відправили в цей режим після посадки як пересторогу через високі температури, оскільки Сонце піднялося в найвищу точку над місцем посадки. Очікувалося, що температура сягне близько 200 градусів за Цельсієм. Проте, як повідомили представники Китайської програми дослідження Місяця (CLEP), місяцехід "Юту-2", зонд і супутник, через який передається інформація, перебувають у "стабільному стані".

"Дослідники завершили попередній аналіз топографії місячної поверхні навколо місця посадки на основі знімку, який зробила камера апарату", - заявили представники програми після оприлюднення знімків.

 

Китайське телебачення також показало знімок, який назвали фотографією посадкового модуля, знятою місяцеходом "Юту-2".

На відміну від попередніх знімків, які надіслав зонд, китайські дослідники застосували до панорамного фото корекцію кольору, щоб все виглядало так, як це би побачили на місці посадки люди.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть