У США знову палять машини і закидають поліцію коктейлями Молотова: що сталося

Источник: perec.info
США протесты
У США знову палять машини і закидають поліцію коктейлями Молотова: що сталося

У США в Кеноші (штат Вісконсін) спалахнули масові протести після того, як поліцейські в неділю, 23 серпня, кілька разів вистрілили в чорношкірого чоловіка, який зараз перебуває в реанімації у важкому стані. Про це повідомляє BBC.

За словами поліцейських, 29-річний афроамериканець на ім'я Джейкоб Блейк був причетний до інциденту, пов'язаного з домашнім насильством.

У той же час в мережі з'явилося зняте очевидцем відео, на якому видно, як двоє поліцейських кілька разів стріляють Блейку в спину, коли він намагається сісти в машину.

Як повідомляє видання, на протести проти дій поліцейських на вулиці Кеноші вийшли сотні людей. Вони попрямували до міського управління поліції, скандуючи "Ми не відступимо!", підпалюючи по дорозі припарковані автомобілі і кидаючи коктейлі Молотова в поліцейських.

Протести переросли в заворушення і поліція застосувала у відповідь сльозогінний газ, влада Кеноші ввела комендантську годину, повідомивши що будівлі суду і адміністрації будуть закриті через завдану протестувальниками шкоду.

Стрілянину в Блейка вже встиг засудити кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден, закликавши до негайного повноцінного і прозорого розслідування обставин стрілянини і притягнення винних до відповідальності.

"Цього ранку країна знову прокидається з сумом і гнівом через те, що ще один чорношкірий американець став жертвою застосування надмірної сили", – заявив Байден.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть