Водопостачання Криму: в РФ визнали, що не можуть забезпечити водою півострів

Источник: perec.info
Водопостачання Криму: в РФ визнали, що не можуть забезпечити водою півострів

Водопостачання на окупований Кримський півострів з Краснодарського краю або Ростовської області Росії дуже дорогий проєкт, до того ж в цих регіонах спостерігається маловоддя.

«Крім того, що дані варіанти (перекидання води в Крим по дну Азовського або Чорного моря на відстань понад 500 км) мають дуже високу вартість, в Краснодарському краї і Ростовській області також спостерігаються маловодні роки. Краснодарське і Цимлянське водосховища у зв'язку з періодом маловоддя також знаходяться на низьких позначках», - йдеться у відповіді федерального агентства водних ресурсів на інформаційний запит, передає "Крим.Реаліі".

Крім цього, Росводресурс вважає дорогим проєктом опріснення води Чорного моря.

«Використання опріснювальних установок є досить дорогим засобом, враховуючи транспортні витрати від найближчих від моря населених пунктів. Крім цього, в результаті очищення води - вона втрачає корисні речовини - і вимагає подальшої мінералізації. Необхідне опрацювання позбавлення від соляних відходів», - зазначили у відомстві.

Також федеральне агентство водних ресурсів оцінює як «досить дорогу ініціативу» створення так званого «парку літаків за викликом дощів».

«Її доцільність може оцінюватися в разі наявності необхідних погодних умов (хмар), що в посушливий і маловодний період є рідкістю», - відзначили в Росводресурсі.

Відзначимо, що, за даними Росводресурсу, води у водосховищах природного стоку зараз в 2,3 раза менше, ніж було на початок вересня минулого року.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть