Європа переживає найбільший в історії спалах пташиного грипу

Источник: perec.info
пташиний грип Європа
Європа переживає найбільший в історії спалах пташиного грипу

Європа переживає найгірший в історії спалах пташиного грипу. Нові випадки захворювання виявляють щодня.  Такі дані  Науково-дослідного інститут уряду Німеччини наводить агентство DPA

 «В даний час ми переживаємо найсильнішу епідемію пташиного грипу в Німеччині та Європі», — повідомив Інститут Фрідріха Леффлера (FLI), Федеральний науково-дослідний інститут здоров’я тварин Німеччини.

Як зазначається, географія нових виадків простягається від Фінляндії до Фарерських островів та Ірландії, від Росії — до Португалії. Випадки також були виявлені в Канаді, Індії та Східній Азії.

Тільки в Німеччині з початку жовтня до 29 грудня було зареєстровано 394 випадки зараження диких птахів, включаючи качок, гусей, лебедів та чайок. FLI також зареєструвала 46 випадків зараження на птахофабриках Німеччини.

За той же період по Європі дані FLI показали 675 випадків зараження диких птахів та 534 зараження худоби.

Крім того, цього року також були зареєстровані випадки захворювання пташиним грипом серед ссавців, наприклад, серед червоних лисиць у Нідерландах та Фінляндії, сірих тюленів у Швеції, морських тюленів у Німеччині та видр у Фінляндії.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть