Вчені оприлюднили неочікувану шкоду меду

Источник: perec.info
мед
Вчені оприлюднили неочікувану шкоду меду

Цілющі властивості меду відомі з давніх часів. До його складу входять вітаміни В, С, фолієва кислота і каротин, а також велика кількість ферментів і мінералів. Вважається, що правильне вживання цього природного корисного продукту, сприяє лікуванню багатьох недуг.

Мед застосовують при захворюваннях, які викликають бактерії, віруси або грибки.

Він сприяє нормалізації метаболізму і зміцненню імунітету.

Цей чудодійний продукт добре загоює рани, порізи і опіки.

Корисні речовини, які в ньому містяться, допомагають нормалізувати кислотність шлункового соку і поліпшити травлення.

Мед позитивно впливає на нервову систему і сприяє поліпшенню якості сну.

Його широко застосовують в косметології. Популярністю користуються шампуні, маски і креми, виготовлені на його основі.

Діабетикам і тим, у кого підвищений рівень холестерину в крові, мед успішно замінює цукор.

Гречаний мед допоможе підвищити гемоглобін.

При регулярному вживанні меду помітно підвищується працездатність, тому його варто вживати хворим, спортсменам і всім, хто фізично працює.

Найчастіше мед використовується при простудних захворюваннях, завдяки йому кашель і нежить швидко лікуються.

Але при нагріванні мед здатний перетворюватися на отруту. Він не тільки стає непотрібною масою, тому що втрачає всі свої вітаміни і корисні ферменти, але і виділяє оксиметилфурфурол, який важко виводиться з організму. Ця речовина накопичується в організмі й сприяє розвитку багатьох захворювань.

Фахівці стверджують, що різке підвищення оксиметилфурфуролу відбувається при нагріванні меду до 65 градусів. Щоб цього не відбувалося, рекомендується почекати, поки чай стане теплим і тільки потім додавати мед. А найкраще при застуді вживати його в первісному вигляді (кілька ложок меду запити звичайною водою), щоб він краще засвоювався і його цілющі речовини швидше працювали.

Мед — це сильний алерген і може бути небезпечним для людей, схильних до алергії. Також бувають випадки індивідуальної непереносимості продукту. Обережно його треба застосовувати і людям з цукровим діабетом.

Дітям, що не досягли 2-річного віку, також не рекомендується вживати мед, оскільки в ньому містяться бактерії, яким ще не опирається незміцнілий організм малюка.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть