Зеленський підтримав позицію Німеччини провести саміт лідерів "нормандської четвірки" у вересні

Источник: perec.info
Зеленський підтримав позицію Німеччини провести саміт лідерів "нормандської четвірки" у вересні

Україна підтримує позицію Німеччини, що саміт лідерів країн «нормандського формату» має відбутися в кінці вересня.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом у Києві, повідомили у прес-службі глави держави.

Український лідер звернув увагу на прогрес у напрямі встановлення миру на сході України та інші кроки, що наближають проведення чергової зустрічі «нормандської четвірки» на рівні лідерів держав.

«Щоб у нас вийшло провести найближчим часом, якомога швидше, зустріч у «нормандському форматі» – все підготувати та дійсно просуватися вперед. Зараз справді є відчуття, що команди працюють непогано», – зауважив Зеленський. Він нагадав, що вже 29 днів немає бойових втрат на Донбасі, і наголосив, що вважає це «великою спільною перемогою».

Зі свого боку Маас запевнив, що Німеччина й надалі докладатиме всіх зусиль задля досягнення успіху в мирному процесі. Він висловив сподівання, що запланована на вересень 2020 року зустріч міністрів закордонних справ країн – учасниць «нормандського формату» надасть додатковий імпульс виконанню рішень Паризького саміту «Нормандської четвірки».

«Україна підтримує німецьку позицію, що саміт лідерів має відбутися в кінці вересня», – заявив Зеленський.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть